FAQ BM | CONTACT BM| FEEDBACK BM| SITEMAP BM
Laman Utama Media Berita KPDNHEP Berita Terkini 2016 Sultan Johor Perkenan Rasmi Karnival Jualan Mega 2016

JOHOR BAHRU, 25 NOVEMBER 2016 – Karnival Jualan Mega 2016 anjuran Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK) dengan kerjasama Kerajaan Negeri Johor diadakan bertempat di Dataran Angsana, Johor Bahru mulai 23 hingga 27 November 2016.

Karnival yang berlangsung dari pukul 10 pagi hingga 10 malam setiap hari ini dirasmikan DYMM Sultan Ibrahim Ibni Almarhum Sultan Iskandar, Sultan Yang Di-pertuan Bagi Negeri dan Jajahan Takluk Johor Darul Ta’zim.

Baginda diiringi Menteri KPDNKK ,Dato’ Seri Hamzah Zainudin, dan timbalannya, Dato’Henry Sum Agong, Turut sama,Ketua Setiausaha KPDNKK, Dato’ Sri Jamil Salleh.

Karnival Jualan Mega 2016 ini merupakan sebuah karnival berkonsepkan pameran dan jualan yang julung kali diadakan secara bersepadu melalui gabungan beberapa program berimpak tinggi di bawah KPDNKK seperti Kempen Beli Barangan Malaysia, Sambutan Hari Penjaja Kebangsaan, Sambutan Hari Pengguna Kebangsaan, Sambutan Hari Francais Kebangsaan, Program Citarasa Malaysia dan Kempen Kembali Ke Sekolah (Back to School).

Karnival ini mendapat sambutan hangat dari seluruh penduduk di selatan Johor dan kawasan sekitar termasuk Singapura berdasarkan kepada faktor lokasi yang strategik dan sentiasa menjadi tumpuan masyarakat tempatan selain musim cuti persekolahan yang baharu sahaja bermula.

Turut hadir dalam majlis ini, Menteri Besar Johor, Dato’ Seri Mohamed Khaled Nordin, dan Setiausaha Kerajaan Negeri Johor, Dato’ Haji Ismail Karim.

Do something that pushes your boundaries, something that you wouldn’t ordinarily do. Take a calculated risk and allow yourself to crumble a little.