KAKATOO HASRAT BUKA 10 FRANCAIS MENJELANG 2020

SRI DAMANSARA, 12 JANUARI 2019 – Restoran Kakatoo, yang memiliki jenama sendiri dan berkembang ke perniagaan Francais berhasrat membuka enam cawangan pada tahun 2019 dan sepuluh cawangan pada tahun 2020 dengan memperkenalkan makanan Malaysia ke peringkat antarabangsa melalui penyertaan “International Food Expos ” atas bantuan kerajaan.

Dengan menggunakan bahan-bahan terbaik, rempah dan perasa asli yang sihat untuk mempelbagaikan menu yang kaya dengan pelbagai rasa, restoran ini melalui programnya turut akan membimbing pelajar-pelajar muda yang berbakat dan berminat dalam masakan membina kemahiran dan memberi peluang pekerjaan.

Sebagai sebahagian dariada program Tanggungjawab Sosial (CSR), mereka juga berhasrat membantu ibu tunggal untuk menjalankan perniagaan mereka sendiri dalam bentuk “kiosk”.

Majlis perasmian disempurnakan Menteri Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna (KPDNHEP), Datuk Seri Saifuddin Nasution Ismail hari ini bertempat di Restoran Kakatoo, Ativo Plaza, Damansara Avenue disini hari ini.

Hadir sama, Timbalan Ketua Setiausaha (Perdagangan Dalam Negeri) KPDNHEP, Badrul Hisham Mohd dan wakil Bahagian Francais KPDNHEP serta Perbadanan Nasional Berhad (PNS).

 

Oleh : Unit Komunikasi Korporat KPDNHEP