soalan lazim2|hubungi kami2|aduan2|petalaman3

KPDNHEP BANTU PENIAGA PKS

JITRA, 21 SEPTEMBER 2019 – Pengusaha Perusahaan kecil dan sederhana (PKS) sentiasa diingatkan supaya menghasilkan produk yang dapat mememenuhi kriteria pasar raya berjenama antarabangsa.

Menteri Perdagangan dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna (KPDNHEP), Datuk Saifuddin Nasution Ismail berkata, mereka perlu menampilkan produk yang berkualiti tinggi,unit dan kuantiti yang mencukupi bagi memenuhi permintaan. Selain itu, aspek pembungkusan yang menarik turut menjadi tarikan kepada produk-produk yang dihasilkan bagi menembusi tempat di pasar raya-pasar raya tersebut.

“Pasar raya ini mempunyai reputasi tinggi dan amat teliti tentang produk yang mahu ditempatkan di premis-premis mereka. Jika PKS mahu mematuhi kriteria atau perimeter in, saya yakin mereka akan mendapat tempat di mana-mana pasar raya besar di negara ini.”

“Mereka juga perlu memastikan keupayaan dalam perolehan harian mereka agar tidak terganggu akibat stok tidak mencukupi atau lambat,” ujar Dato’ Seri Saifuddin kepada media selepas melancarkan Fiesta Kempen Beli Barangan Malaysia di Tasik Darul Aman, Jitra dekat sini, hari ini.

Hadir sama, EXCO Pengguna Negeri Kedah dan Ketua Setiausaha KPDNHEP. Fiesta tiga hari itu menawarkan pelbagai produk PKS tempatan di samping barangan keperluan harian dengan harga yang rendah.

KPDNHEP akan membantu mana-mana PKS yang berminat dengan memberikan latihan, kaedah pembungkusan dan lain-lain kriteria yang boleh membantu PKS dalam perniagaan mereka.

Oleh : Unit Komunikasi Korporat KPDNHEP