KUNJUNG HORMAT KE ATAS KETUA POLIS NEGARA

 

KUALA LUMPUR, 23 JANUARI 2019 – Kunjungan hormat Ketua Setiausaha Kementerian Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna (KPDNHEP), DatukMuez Abd Aziz  ke atas Ketua Polis Negara, Tan Sri Mohd. Fuzi Harun di pejabatnya di Bukit Aman memantapkan kerjasama dua hala di antara kedua-dua pihak terutama dalam aspek penguatkuasaan.

Kunjungan hormat yang turut disertai Pengarah Penguatkuasa KPDNHEP, Dato Iskandar Halim Sulaiman itu berlangsung kira-kira satu jam dengan pihak Polis DiRaja Malaysia (PDRM) sedia membantu KPDNHEP dalam usaha kementerian ini memperkasakan Bahagian Penguatkuasaannya dalam mengharungi tugasan dan cabaran masa kini.

Aspek latihan, penggunaan kemudahan logistik dan pusat Latihan adalah antara persetujuan yang dicapai melalui perbincangan itu yang menjurus kepada pemantapan kemahiran pegawai-pegawai penguatkuasa KPDNHEP.

Pihak PDRM turut bersedia berkongsi kepakaran dan ilmu pengetahuan dalam bidang undang-undang bagi membolehkan bidang penguatkuasaan dapat dilaksanakan dengan lebih professional dan berkesan.

Oleh : Bahagian Komunikasi Korporat KPDNHEP