soalan lazim2|hubungi kami2|aduan2|petalaman3

LAPORAN ISU TEKNIKAL PORTAL PROGRAM SUBSIDI PETROL

1. Merujuk kepada isu teknikal yang dibangkitkan terhadap portal rasmi Program Subsidi Petrol di https://psp.kpdnhep.gov.my, Kementerian telah mengambil tindakan segera untuk menangani isu itu.

2. Pihak Kementerian memandang serius akan aspek integriti dan keselamatan data peribadi penerima PSP dan sentiasa mengambil langkah proaktif bagi melindungi data-data tersebut.

3. Pada jam 1.00 Petang hari ini 17hb. Oktober, 2019, isu teknikal itu telah diatasi dan Portal PSP telah diaktifkan semula dengan aspek keselamatan sistem dan data telah dipertingkatkan.

4. Sejak dibuka untuk akses, aliran trafik ke Portal PSP adalah amat tinggi. Pengguna diminta bersabar dan disarankan untuk melakukan semakan di luar waktu puncak untuk menjamin kelancaran.

5. Kementerian juga memohon supaya pengguna mengakses Portal PSP melalui ‘browser Chrome atau Mozilla Firefox’ untuk prestasi yang lebih baik.

6. Kementerian mengucapkan ribuan terima kasih atas segala maklum balas dan kerjasama yang diberikan serta akan berusaha sebaik mungkin untuk memastikan kelancaran sistem PSP ini.

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi:

Nurul Marha Binti Mohamed
Sekretariat Program Subsidi Petrol
Kementerian Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna
nurulmarha@kpdnhep.gov.my
Yunus bin Tasim,
Ketua Komunikasi Korporat,
Kementerian Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna
03-88825563
yunus@kpdnhep.gov.my