soalan lazim2|hubungi kami2|aduan2|petalaman3

LAZADA BANTU JAYAKAN KEMPEN BELI BARANGAN MALAYSIA

KUALA LUMPUR, 15 OGOS 2019 – Perjanjian Memorandum Persefahaman (MoU ) di antara Kementerian Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna (KPDNHEP) dan Syarikat Lazada Malaysia hari ini merancakkan usaha untuk menggalakkan rakyat berbelanja sambil menyokong Kempen Beli Barangan Malaysia.

Usahasama yang terjalin ini juga membantu merancakkan pertumbuhan aktiviti perdagangan dan program latihan golongan peniaga kecil dan sederhana (PKS) dalam memacu ekonomi digital negara.

Menterinya, Datuk Seri Saifuddin Nasution Ismail berkata, langkah yang disambut pihak Lazada Malaysia membuktikan bahawa produk PKS tempatan mempunyai prospek yang baik di peringkat antarabangsa selepas perjanjian yang sama dimeterai kementerian ini dengan syarikat penerbangan Air Asia baru-baru ini.

“Saya mengucapkan setinggi-tinggi penghargaan kepada Lazada Malaysia kerana menyertai kempen Beli Barangan Malaysia dalam meningkatkan sokongan terhadap usahawan tempatan,Saya yakin kerjasama ini dapat melipatgandakan penggunaan e-dagang dalam kalangan usahawan dan memacu pertumbuhan ekonomi negara,” ujarnya ketika ditemui pemberita selepas majlis ini.

Datuk Seri Saifuddin hari ini melancarkan Pameran Perdagangan Satelit Lazada Malaysia di salah sebuah hotel di sini, hari ini.

Oleh : Unit Komunikasi Korporat KPDNHEP