LEBIH 100 HADIRI MAJLIS YAASIN DAN TAHLIL

 

 

PUTRAJAYA, 11 JANUARI 2019 – Lebih 100 warga kerja Kementerian Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna (KPDNHEP) hadir pada majlis bacaan yaasin, doa dan tahlil yang diadakan di Surau Al – Tijarah, Aras 1, KPDNHEP hari ini.

Majlis yang dianjurkan Jawatankuasa Surau Al-Tijarah, diadakan bersempena majlis kesyukuran di atas pelantikan Penasihat surau ini, Datuk Muez Abd Aziz  sebagai Ketua Setiausaha KPDNHEP yang ke-13 mulai 8 Januari lalu.

Dengan dihadiri Pengarah Penguat Kuasa, Dato’ Haji Iskandar Halim Sulaiman, Pengarah-pengarah Bahagian serta warga kerja kementerian ini, program mingguan ini mendapat sambutan yang baik sebagai usaha mengimarahkan surau ini selain sebagai medan pertemuan dan memantapkan ukhwah dikalangan warga kerjanya.

Penolong Pegawai Hal Ehwal Islam, Ustaz Mohd. Shukri Abdullah telah memimpin majlis ini. Menurut Pengerusi surau, Dato’ Haji Iskandar Halim ketika ditemui melahirkan rasa gembiranya kerana sambutan warga kerja kementerian terhadap aktiviti-aktiviti yang dianjurkan oleh pihak surau amat positif.

Beliau yang baharu menerajui Jawatankuasa surau ini berkata, pihaknya merancang untuk mempelbagaikan aktiviti bagi membolehkan lebih ramai jemaah yang akan mengimarahkan surau ini.

 

Oleh : Unit Komunikasi Korporat KPDNHEP