soalan lazim2|hubungi kami2|aduan2|petalaman3

MANTAPKAN SEMANGAT KERJA BERPASUKAN

SEREMBAN, 22 OGSO 2019 – warga kerja Kementerian Perdagangan Dalam Negeri Dan Hal Ehwal Pengguna (KPDNHEP) perlu memantap serta memperkasa semangat kerja berpasukan bagi memastikan setiap matlamat yang ingin dicapai dapat dipenuhi dengan berkesan.

Berpegang kepada slogan “Together We Do Better” yang diperkenalkan Ketua Setiausaha kementerian ini, Datuk Muez Abd Aziz, slogan ini sendiri sudah menuntut semua pihak bersatu bagi menghasilkan hasil yang optimum.

Datuk Muez dalam ucapannya pada majlis bersama warga KPDNHEP Negeri Sembilan di sini berkata, kejayaan melalui usaha yang dilakukan secara kolektif akan membuahkan hasil yang berkesan dan mantap berbanding usaha yang dilakukan secara bersendirian.

Beliau yang dalam rangka lawatan kerjanya ke Pejabat KPDNHEP Negeri Sembilan sebelum itu dibawa melawat ke sekitar pejabat itu untuk melihat ruang kerja pegawai dan kakitangan di samping diberikan taklimat mengenai pengubahsuaian yang sedang dilakukan pihak pemilik bangunan untuk memberi keselesaan kepada pejabat ini.

Katanya lagi, beliau berpuas hati dengan pencapaian KPDNHEP Negeri Sembilan dalam pengurusan kewangan dan tugas-tugas penguatkuasaan sepanjang tahun ini dan berharap agar momentum ini diteruskan untuk menghasilkan output yang terbaik.

Hadir sama, Timbalan Ketua Setiausaha (Kepenggunaan dan Pengurusan), Datuk Rostam Affendi Dato Salleh, Pengarah KPDNHEP Negeri dan Pengarah Bahagian Kewangan, Perolehan dan Khidmat Pengurusan.

Datuk Muez berkata, kementerian sentiasa mengutamakan soal-soal kebajikan semua warga kerjanya dan menitikberatkan soal-soal disiplin dan integriti. Semua pihak diminta agar dapat menjalankan tugas dengan penuh anamah dan bertanggungjawab di samping berhemah dalam setiap tindakan.

Oleh : Unit Komunikasi Korporat KPDNHEP