SELAMAT DATANG KE PORTAL RASMI KPDNHEP

FAQ BM | CONTACT BM| FEEDBACK BM| SITEMAP BM
Laman Utama Media Berita KPDNHEP Berita Terkini 2018 Jadikan Integriti Sebagai Budaya Hidup

Pelancaran Foodbank 750x430

SEPANG, 15 NOVEMBER 2018 –  Warga kerja Kementerian Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna (KPDNHEP) disaran agar menjadikan integriti sebagai sebahagian dari budaya hidup masing-masing bagi melahirkan penjawat awam yang amanah, cekap dan bertanggungjawab.

Timbalan Ketua Setiausaha (Kepenggunaan dan Pengurusan) KPDNHEP, Datuk Muez Abd Aziz berkata, langkah ini selaras dengan dasar kerajaan yang mahu menjadikan perkhidmatam awam sebagai bebas dari segala bentuk rasuah dan bertanggungjawab.

Katanya, integriti bukan tertakluk kepada rasuah sahaja tetapi ia meliputi cara hidup dan cara bekerja. Kerajaan juga mahu melihat sistem penyampaian di sektor awam dapat dilaksanakan dengan adil dan telus.

“Menepati masa, amanah, bertanggungjawab adalah sebahagian daripada beberapa elemen yang boleh dikaitkan dengan budaya integriti yang mampu melahirkan insan yang berkualiti,” tambahnya.

Datuk Muez berkata demikian ketika merasmikan penutupan Kursus Smart Insani Bilangan 4 /2018 di Hotel Seri Malaysia Bagan Lalang dekat sini, hari ini. Seramai
21 peserta menghadiri kursus tiga hari itu yang dianjurkan bersama Bahagian Integriti KPDNHEP dan Jakim.

Katanya, sejak 2015, seramai 420 warga KPDNHEP telah mendapat manfaat daripada kursus yang diadakan. Bahagian Integriti disaran menyemak semula modul dan jangkamasa penganjurannya bagi menyesuaikan dengan kehendak dan kumpulan sasar.

“Kita menyasarkan agar lebih ramai warga KPDNHEP dipilih menghadiri kursus ini bagi melahirkan kumpulan pekerja yang berkualiti dan berintegriti mulai tahun depan,” ujarnya lagi.

Oleh : Unit Komunikasi Korporat KPDNHEP

chatbot logo
Chat Bersama Sara
Chatbot KPDNHEP
X