SELAMAT DATANG KE PORTAL RASMI KPDNHEP

FAQ BM | CONTACT BM| FEEDBACK BM| SITEMAP BM
Laman Utama Media Berita KPDNHEP Berita Terkini 2019 Bersama Tingkatkan Imej KPDNHEP

BAHAGIAN PENGUATKUASA PERKENAL SOP PENGURUSAN ADUAN DALAM TALIAN 1024x682 min

IPOH, 12 DISEMBER 2019 – Ketua Setiausaha Kementerian Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna (KPDNHEP), Datuk Muez Abd Aziz mengajak warga kerja di kementerian ini bekerja bersama-sama beliau untuk mengangkat imej dan prestasi KPDNHEP.

Katanya, sesuai dengan slogan “together we do better” yang diperkenalkan beliau ketika mula-mula dilantik sebagai Ketua Setiausaha kementeran awal tahun ini, kejayaan yang diraih lebih berkesan dan bermakna jika dilakukan bersama-sama kerana setiap individu berpeluang memberi sumbangan untuk mencipta kejayaan itu.

“Bekerja secara bersendirian (sailo) tidak melambangkan semangat berpasukan yang jitu, ujarnya pada majlis lawatan kerja dan ramah mesra dengan warga KPDNHEP Negeri Perak di sini, petang tadi.

“Saya mahukan setiap kejayaan kita dalam tugas-tugas penguatkuasaan khususnya di kawasan sempadan diuar-uarkan melalui media supaya orang ramai sedar akan peranan dan tanggungjawab kita. Tidak ada gunanya jika kita banyak menempa kejayaan tetapi tidak dikongsi dengan orang lain,” pesannya.

Hadir sama, Pengarah KPDNHEP Negeri, Ketua Penguatkuasa Negeri, Pengarah Bahagian Pembangunan Sumber Manusia KPDNHEP dan wakil Pengarah Bahagian Pentadbiran dan Kewangan kementerian.

Datuk Muez mengingatkan semua supaya mempunyai integriti yang tinggi serta disiplin yang terpuji. Kedua-dua sifat ini perlu ada di dalam diri setiap orang bagi membendung dari melakukan perkara-perkara yang ditegah.

Beliau berpuas hati dengan pencapaian serta prestasi KPDNHEP Negeri Perak sepanjang tahun ini berdasarkan kepada beberapa kejayaan dan anugerah yang diterima mereka sama ada di sektor pentadbiran mahupun penguatkuasaan.

Oleh: Unit Komunikasi Korporat KPDNHEP

chatbot logo
Chat Bersama Sara
Chatbot KPDNHEP
X