soalan lazim2|hubungi kami2|aduan2|petalaman3

PUTRA TIGERS DAPAT SUNTIKAN SEMANGAT

 width=

PUTRAJAYA, 24 SEPTEMBER 2019 – Kelab bola sepak Kementerian Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna (KPDNHEP), Putra Tigers FC hari ini mendapat suntikan semangat dengan adanya dua penaja yang tampil untuk membantu menaikkan moral pemain-pemainnya dengan memberikan penajaan dalam bentuk jersi pasukan.

Syarikat Data Specialist Center (M) Sdn. Bhd sedia menaja jersi utama pasukan manakala Syarikat WM Barbershop menaja jersi latihan bagi musim ini. Majlis penyerahan tajaan disampaikan kepada Presiden Putra Tigers FC, Datuk Muez Abd Aziz dalam satu majlis ringkas yang diadakan di kementerian ini malam tadi.

Data Specialist diwakili Ketua Pegawai Eksekutifnya, Dato’Adam Hamzah manakala MW Barbershop diwakili Pengarahnya, Muhammad Shafik Shamsuddin.

Dalam ucapannya, Datuk Muez berharap agar Putra Tigers mampu mengangkat nama baik kementerian dalam bidang sukan bola sepak di samping menunjukkan disiplin dan semangat sukan yang tinggi. Beliau yang telah lama menerajui kelab ini sedia membantu pembangunan kelab ini agar ia menjadi pilihan kepada warga kerja KPDNHEP untuk bersukan dan menyumbang sesuatu kepada kementerian melalui bakat dan kepakaran yang dimiliki.

Pada majlis ini juga, Datuk Muez menyaksikan upacara menandatangani kontrak bermain melibatkan jurulatih dan 20 pemain. Melalui kontrak ini, pemain akan lebih bersungguh-sungguh untuk mencetak kejayaan dalam liga divisyen satu Kuala Lumpur yang sedang berlangsung sekarang.

Sehingga hari ini, Putra Tigers berjaya mencipta satu kemenangan dan satu kekalahan dalam dua perlawanan awal liga musim ini. Tahun lalu, Putra Tigers berjaya menduduki tempat kelima daripada 12 pasukan yang bertanding dalam liga ini.

Oleh : Unit Komunikasi Korporat KPDNHEP