soalan lazim2|hubungi kami2|aduan2|petalaman3

THE WARRIOR JUARA KESELURUHAN SUKAN KPDNHEP

KAJANG, 20 OKTOBER 2019 –

The Warrior yang mewakili Bahagian Penguatkuasa Kementerian Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna (KPDNHEP) mengenepikan tiga pencabar untuk muncul juara keseluruhan Sukan KPDNHEP 2019 yang berlangsung di Stadium Mini Universiti Tenaga Nasional (UNITEN) Bangi di sini, hari ini.

Tempat kedua dimenangi kumpulan Arduja iaitu gabungan Suruhanjaya Syarikat Malaysia dan Suruhanjaya Persaingan Malaysia, tempat ketiga menjadi milik Perbadanan Harta Intelek Malaysia yang bernaung atas nama MyIPO Gunners manakala KPDNHEP yang memakai nama Titans sekadar di tempat keempat.

Acara sukan yang berlangsung empat hari iaitu pada setiap hari sabtu dan ahad bermula 12 Oktober lalu menyaksikan pelbagai jenis sukan dipertandingkan seperti sukan dalaman, mencari harta karun, sukaneka dan olahraga.

Menteri KPDNHEP, Datuk Seri Saifuddin Nasution Ismail telah merasmikan sukan ini. Beliau melahirkan rasa gembira kerana program ini bukan sahaja dapat mempertingkatkan kerjasama dan perpaduan, malah ia juga selaras dengan hasrat untuk melahirkan warga kerja yang sihat serta cergas. Program ini juga sebagai menyahut sambutan Bulan Sukan Negara yang dilangsungkan di seluruh negara.

Ketua Setiausaha, Datuk Muez Abd Aziz serta beberapa Pengarah Bahagian turut mengambil bahagian dalam acara olahraga sebagai menyuntik semangat serta memberi sokongan kepada penganjuran program sukan ini.

Acara untuk kanak-kanak serta keluarga turut diadakan pada sukan kali ini agar ianya mendapat penglibatan yang menyeluruh dari warga kerja serta keluarga masing-masing.

Oleh : Unit Komunikasi Korporat KPDNHEP