YBM IKUTI LATIHAN MENEMBAK SEMPENA SAMBUTAN HARI PENGUATKUASA KPDNHEP

KUALA LUMPUR, 8 APRIL 2019 – Menteri Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna (KPDNHEP), Datuk Seri Saifuddin Nasution Ismail dan Timbalannya hari ini mengikuti latihan menembak pistol di Lapangsasar Pusat Latihan Polis (PULAPOL), Jalan Semarak di sini.

Turut sama, Timbalan-timbalan Ketua Setiausaha, Datuk Badrul Hisham Mohd dan Dato’ Rostam Affendy Salleh, Pengarah Penguatkuasa, Dato’ Iskandar Halim dan beberapa pegawai kanan kementerian.

Datuk Seri Saifuddin kemudian bersama-sama  15 peserta lain memulakan latihan menembak pistol pada jarak 10 meter sebelum beralih ke jarak 15 meter. Cuaca panas tidak menghalang beliau mencatatkan tembakan yang baik walau diberi saingan beberapa peserta lain.

Dalam latihan menembak jatuh piring, pilihan pasukan Timbalan Mneteri berjaya menewaskan pasukan pilihan Menteri dengan keputusan 2-1 walaupun di atas kertas pasukan Menteri dianggap sebagai “pasukan pilihan”.

Kira-kira 60 peserta mengikuti latihan ini yang memberi peluang kepada peserta mengasah bakat dan kemahiran mereka dalam mengendalikan senjatapi terutamanya pistol.

Pelbagai acara dirancang sempena sambutan Hari Penguatkasa ke-47 tahun ini seperti majlis tahlil dan bacaan Yassin, majlis makan malam dan sambutan Hari Penguatkuasa di Kem PLKN Mantin.

Oleh : Unit Komunikasi Korporat KPDNHEP