YBM KPDNHEP SAKSI MAJLIS SERAH TERIMA TUGAS

PUTRAJAYA, 16 JANUARI 2019 – Menteri Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna (KPDNHEP) Datuk Seri Saifuddin Nasution Ismail hari ini menyaksikan majlis menandatangani surat serah terima tugas sebagai Ketua Setiausaha KPDNHEP.

Majlis yang berlangsung di ruang legar Bilik Mesyuarat Bunga Raya, Kompleks KPDNHEP itu melibatkan dua individu iaitu Datuk Seri Jamil Salleh, Ketua Setiausaha KPDNHEP ke 12 yang menyerahkan tugasnya secara rasmi kepada penggantinya, Datuk Muez Abd Aziz dalam majlis yang ringkas tetapi bersejarah ini.

Datuk Muez , 57 yang menduduki kerusi Ketua Setiausaha mulai 8 Januari lalu setelah penyandangnya, Datuk Seri Jamil Salleh  bersara wajib pada 7 Januari baru baru ini. Beliau mempunyai pengalaman lebih 36 tahun berkhidmat dalam pelbagai Kementerian.

Manakala Datuk Muez, anak kelahiran Rembau, Negeri Sembilan dilantik sebagai Ketua Setiausaha KPDNHEP ke 13 meletakkan sasaran untuk menjadikan KPDHEP sentiasa relevan, komited terhadap kehendak pengguna dan tegas dalam menguatkuasakan undang-undang bagi melindungi pengguna dan peniaga.

Datuk Seri Saifuddin kemudian menyampaikan sijil persaraan yang ditandatangani Perdana Menteri kepada Datuk Seri Jamil Salleh sebagai menghargai sumbangan dan khidmat bakti beliau.

Hadir sama, Timbalan Menteri, Tuan Chong Chieng Jen, Timbalan Ketua Setiausaha (Perdagangan Dalam Negeri), Badrul Hisham Mohd dan pegawai-pegawai kanan kementerian ini.

 

Oleh : Bahagian Komunikasi Korporat KPDNHEP